Happy Life gestart tijdens Buitenspeeldag

De kinderen van Pieter van den Hoogenband hebben sinds vandaag de app Happy Life op hun mobiel. Net als veel andere kinderen uit Deventer. De app houdt hun beweging bij en zet deze om in munten, Happy Coins. Hiermee kunnen ze op Happy Life server in het populaire spel Minecraft hun eigen stad nabouwen.

Op deze wijze stimuleert Happy Life kinderen om het buiten spelen en bewegen op een gezonde wijze te combineren met schermtijd. ‘Happy Life probeert niet om kinderen van games weg te houden, wat toch onmogelijk is, maar zet juist gaming als spelelement in om meer te bewegen. Dat is geweldig bedacht. Toen ik dat hoorde, heb ik meteen aangeboden om ambassadeur van Happy Life te worden’, vertelde Van den Hoogenband tijdens de lancering van het online platform.

Touwtje springen met Van den Hoogenband

Van den Hoogenband interviewde diverse betrokkenen bij Happy Life, van de net beëdigde digitale burgemeester Robbie tot en met Bert Boerman, gedeputeerde van de Provincie Overijssel, die met Happy Life kinderen wil leren om veilig te fietsen. ‘Een prachtig instrument voor positieve gedragsbeïnvloeding bij kinderen, aldus Boerman. Ook ging de drievoudig Olympisch kampioen in het Stadskantoor Deventer spelen met kinderen om samen Happy Coins te verdienen en maakte hij samen met Nova van youtubekanaal Novastar een vlog. De kinderen genoten van deze Buitenspeeldag. Gelukkig is het met Happy Life morgen weer een buitenspeeldag voor kinderen.